Crims.cat

Ressenyes

Món Negre. Ressenyes

Assabenta't de tot

Carrer dels oblidats, Stefanie Kremser

Escrit per: Àlex Martín Escribà - 31.01.2013 | 22:01 | 0 Opinions

                                                      UNA ALTRA BARCELONA

“Sempre havia tingut una imatge de Barcelona al cap.... Una mena d’ideal molt abstracte, (...) com un somni. Però d’alguna manera hi he entrat per la porta equivocada”.  Són paraules de l’Anna Silber, la protagonista d’aquesta novel·la, que viatja per primera vegada a la ciutat comtal per conèixer la idíl·lica terra de la seva mare –morta en un accident- i per escriure una guia alternativa de la ciutat. El que havia de ser una estada de plaer es convertirà ben aviat en un malson.

I es que només arribar Silber veu alterats tots els seus somnis mediterranis: una sèrie d’assassinats espantosos –un d’ells només aterrar a la ciutat- trasbalsen els carrers de Ciutat Vella. Tan és així que la protagonista –amb un passat ben detectivesc- decideix ajudar a la policia a resoldre el cas.

A partir d’aquí destacar no només l’entretinguda i llegidora trama sinó la visió d’una Barcelona original, fosca i tenebrosa, que fuig de la brillantor modernista i mesocràtica on s’expliquen veritats com a punys: la denúncia dels efectes de la bombolla, la crisi dels perdedors, bandes mafioses, la fallida del sistema, la ciutat d’aparador, la catàstrofe ecològica etc.... 

Així doncs, una novel·la amb protagonisme urbà i molt recomanable que demostra –un cop més- aquella afirmació de Manuel Vázquez Montalbán quan deia que “Barcelona no és Barcelona sinó Barcelones”.  

 

Carrer dels oblidats

Stefanie Kremser

Empúries (Narrativa)

2012

218 pàgines

 

 

 

Opinions

Hi han 0 opinions disponibles.

Connecta amb nosaltres

Newsletter
Dona’t d’alta per rebre la nostra newsletter
Go
Twitter
Segueix-nos al twitter @crimscat i entera’t de totes les nostres novetats
Facebook
Visita’ns al facebook i connecta’t a la comunitat de crims.cat
crims.cat